1191. Bp. Alpár utca 12. [email protected] +36 20 313 99 48

A profi festés szabályai lakásfelújítás során!

Egy profi szobafestő szakember roppant gyors, hatékony és alapos, továbbá olyan technikákat alkalmaznak a szobafestés alkalmával, amelyek kizárólag csakis tökéletes és makulátlan eredményekhez vezetnek!

Miközben a festés folyamatára rengetegen csak egy egyszerű, akár házilag is elvégezhető feladatként tekintenek egy lakásfelújítás során.

Az összes szobafestő szakember egy csöppet másféle módszerrel és igényekkel dolgozik, de a profi szakemberek kivétel nélkül ismerik és elsajátítják a jó festés titkait, mi pedig most összegyűjtöttünk Önök számára pár ilyen titkot, a profi szakembereinktől!

Először is fontos, hogy megfelelő csiszolást végezzünk el a hibák eltüntetése érdekében. A festés folyamatát ugyanis egy tökéletesen sima felülettel szükséges kezdeni annak érdekében, hogy egy tökéletesen festett fal vagy fafelületet legyen az eredményünk. Ennek a tekintetében sokkal inkább lenne helyes akár csiszolónak nevezni a festőket, ugyanis a festők nagy hányada sokkal több időt fektet a csiszolásra, mint magára a festés folyamatára.

Továbbá fontos, hogy minden esetben használjon színezett alapozót! A profi szobafestés Budapest szakemberek mielőtt elkezdik a falat festeni, kiglettelik a lyukak és a repedések helyeit. És ha ezután közvetlenül erre vinnék fel a festéket, a glett a javítások során magába szívná a festék nedvességét.

Ennek köszönhetően a  festék ezen területeken elveszítené a fényét, és matt lesz. Sajnos elég feltűnő lenne, hogy teljesen máshogy nézne ki, mint a fal többi részén. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, a profi szakemberek alapozót alkalmaznak a falon festést megelőzően.

Majd a tökéletes végeredmény érdekében roppant fontos, hogy tüntessük el az ecsetnyomokat festék-kiegyenlítő segítségével.

A nem ecsetnyomos fedőréteg titka a felületkiegyenlítő és a hígító bekeverése a festékben. Ez kettő dologban segít nekünk. Először is sokkal lassabban fog száradni tőle a festék, ennek köszönhetően sokkal hosszabb idő áll majd a rendelkezésünkre az újra festés során, hogy átfedjük a frissen festett részeket, anélkül, hogy ez nyomot hagyna. Ha ugyanezt a folyamatát a már megszáradt festéken kivitelezzük, akkor ezeken a helyeken a festés sötétebb színű lesz.

Továbbá egyenletesen oszlatja el a festéket, ezért a csíkok és ecsetnyomok egyszerűen eltűnnek. Ha profi munkavégzésre vágyik, akkor válasszon minket kedvező szobafestő árak mellett!

Sokkal egyszerűbbnek tűnhet az a folyamat, hogy először az összes sarkot festjük le a szobában, és csak utána térünk vissza a festőhengerrel, de ez így nem helyes. A profi szobafestő Budapesti szakemberek úgy érik el az egységes színt, hogy eleinte körbefestik az éleket egy adott falon, és nyomban le is festik a falfelületet egy henger segítségével. Ennek köszönhetően az ecsettel és a hengerrel festett felületek egyszerűbben összemosódnak majd.

A festés Budapest folyamata során fontos, hogy az egységes szín érdekében minden esetben keverjük a színeket! Ugyanaz a festékszín különböző eredményt mutathat, ha egy másik márkától származik, és ez az eltérés nagyon is szembetűnő lehet, ha a festéket egy bizonyos falfelületen belül cseréljük ki.

Azért, hogy a szín végig egységes legyen, egy profi lakásfelújítás Budapest szolgáltatásunk során már a munka megkezdését megelőzően összekeverik az összes kis dobozos festéket egy nagy festékes vödörben. Válasszon minket kedvező festés árak mellett!

A profi szakemberek a hengereik közepét kb. 5 cm távolságba helyezik el, és összefestékezve dolgoznak, az az belemártják a festékbe, majd enyhén hozzáütögetik a henger mindkét végét a festéktartályhoz, annak érdekében, hogy eltávolítsák a nagyobb cseppeket, és egyből ezután neki kezdenek a festésnek.

Ezzel ellentétben az otthoni festegetők lehúzzák az eszközt a festéktartály szélén, miután belemártották a festékben, ezzel eltávolítva róla a festék nagy részét. Ez a profi szakemberek szerint teljesen haszontalan dolog, időpazarlás, ezért ha nem szeretné ezekkel vesztegetni az idejét, akkor válasszon minket kedvező szobafestés árak mellett!

Utolsó tanácsként fontos megjegyezni, hogy fontos rányomni a festéket, hogy az ne folyjon le! Ha az ecset teljesen festékes, akkor könnyen megfolyhat a festék a felületen, legtöbb esetben a sarkoknál, ha túl sokat használunk belőle. Ennek elkerülése érdekében érdemes eleinte a sarkoktól néhány centiméterrel távolabb festeni, hogy kicsit fogyjon a festék az ecsetből, és csak ezt követően közelíteni az élek és sarkok irányába.

Válasszon minket profi festés miatt, kedvező lakásfelújítás árak mellett!

Szólj hozzá!