1191. Bp. Alpár utca 12. [email protected] +36 20 313 99 48

Az aszfaltozás és térkövezés pontos menete!

Hogyan is zajlik a hideg aszfaltozás folyamata? Az aszfalt egy speciális, a legtöbb esetben főként térburkolás folyamatára használt anyag, amelyet a városrendezésben is elég sűrűn alkalmaznak egyedi felületek megalkotása érdekében. Az aszfalt összetevője egy, a természetben is előforduló szénhidrogén kőzet. A bitumen kötőanyagot, speciális ipari munkálatokkal keverik össze természetes és mesterséges adalékokkal, zúzott kövekkel, mészkő liszttel, valamint homokkal. Így keletkezik meg az egyedi képességekkel ellátott burkolóanyag. Különböző célokkal és körülmények között mehet végbe ezeknek a termékeknek a felhasználása.

Aszfaltozás Budapest területén, megfizethető térburkolás árakkal!

A hengerelt aszfalt felújítás folyamatát a legtöbb esetben a városrendezés, városszépítés során alkalmazzuk, hiszen nagyon szép, egyenletes kivitelezésű és terhelhető utakat lehet készíteni az alkalmazásával. Akkor vegyük is át, hogy mi is az aszfalt készítés pontos menete. Összetételét figyelembe véve a természetesen zúzott kő és az aszfalt kötőanyag keverékéről beszélünk, amelyet némi előkészítést követően, hidegen azon nyomban fel lehet használni még a hideg téli időszakokban is. A legtöbb esetben kátyúk kiegyengetésére alkalmazzák.

Hengerelt aszfalt felújítás Budapesten, kedvező útépítés árak kínálatával!

Először is, a sérült rész széleinek a bevágásával kezdünk egy körfűrész segítségével. Ezután a hibás részt el kell távolítanunk, majd ezután alapos tisztítást kell végeznünk kőműves munkák segítségével. Az esetlegesen felgyűlt vizet söpréssel szükséges eltávolítani, majd ki kell szárítani a felületet. Ezután következik a keveréket szétterítése és elegyengetése. A maximum mennyiség, az 3-6 centiméter vastagság között mozog. Abban az esetben, ha ennél mélyebb lenne a javítandó felület, akkor több rétegben mehet végbe a terítés és a bedolgozás. A téli időszakok alatt érdemes a keveréket temperált raktárban elhelyezni, majd a felhasználást megelőzően kis mértékben fel kell melegíteni. Majd végül a megfelelő vastagságban elterített anyagot tömöríteni szükséges, amely vibrációs talppal, kézi döndülővel, száraz kivitelezéssel történik. Az összes munkánkra garanciát vállalunk és megfizethető aszfaltozás árakat biztosítunk.

Ezek után a lényeges lépések után, már készen is vagyunk a javítással. A felület nem fog rátapadni a cipőnk talpára, de még a kocsink kerekére sem, így azonnal ráengedhető az autós forgalom is az útépítés után. A rendszeres erőhatás következtében csak tovább fokozódik a tömörödés és ezzel sokkal erősebbé válik majd az aszfalt. Bármilyen típusú folyamatot, útépítés Budapest területén vállalunk, megbízható, tapasztalt csapatunk fő célja, hogy ügyfeleink mindig elégedettek legyenek.

A remekül bevált technológia használatának köszönhetően egy időleges vagy még akár egy végleges eredményt is kaphatunk, attól függően, hogy mekkora terhelést kap az adott aszfalt. Vállalkozásunk profi, tapasztalt szakemberekkel végzi a száraz építés folyamatokat, minőségi alapanyagokkal és speciális gépekkel rendelkezik, aminek következtében a munkák nem hagy kivetni valót maga után.  Keresse cégünket bizalommal és a minőségi aszfaltozás és fűtés szerelés garantált! Mi csak akkor hagyjuk el a helyszínt, ha mindent elrendeztünk és szép, tiszta környezet keretein belül adhatjuk át a területet a megrendelőnek.

Egy térburkolás folyamata történhet betonozással, aszfaltozással, díszkavics szétterítésével, vagy térkő lerakás folyamatával – térkövezés kivitelezésével. Manapság a térkőt tekintjük a legesztétikusabb és legszebb kivitelezésnek – sokan a térburkolás gondolatával magára a térkövezésre gondolnak először.

Térburkolás Budapest egész területén, válasszon minket!

A térkő kiválasztása során az esztétikai szempontoktól eltekintve leginkább a térburkolaton várható terhelést kell figyelembe vennünk, ezalatt gondolva a térkövet érő gépjármű forgalomra, valamint a jármű tömegére. Soha ne tervezzük alul a burkolatunkat! A térkövezés folyamatához szükséges tükör kiszedés menete kézi, illetve gépi erővel zajlik a terheléstől és a választott térkő típusától adandó mélységig. Más esetekben a térburkolat már az első télt követően biztosan meg fog süllyedni.

A térburkolás tükrének eltávolítása és a szintek kijelölését követően a térburkolat szélein a szegélyköveket a betonágyba helyezzük. Ezt követően durva murvát terítünk le egyenletesen és lapvibrátor használatával tömörítjük a rétegeket. A durva murva felületére finom murva vagy finom sóder réteget helyezünk. A finom tükör kihúzását követően megkezdődhet a térkő lerakás folyamata, tulajdonképpen maga a térkövezés, a már korábban a megrendelő által kiválasztott minta alapján.

Térkövezés Budapest egész területén, kedvező hengerelt aszfalt felújítás árakkal!

A térburkolat és a szegélyek találkozása helyén célszerszám segítségével méretre vágjuk a térkő elemeit. A térkövezésnél figyelünk a síkok szintekhez igazítására, és arra, hogy a térburkolat a háztól ellentétes irányba vezesse a vizet. A térkövezés utolsó szakasza során finom homok alkalmazásával kisöpörjük a térburkolat réseit, majd újra tömörítünk. A térkő résekbe kiszórt homok néhány helyen esetleg jobban tömörödhet. Ezeken a helyeken a térkövezés közötti homokot szükség esetén pár napon belül pótoljuk is. Ha Ön is térkövezésen gondolkodik, akkor keressen minket és tájékoztatjuk a kedvező térkövezés árak kínálatáról!

Szólj hozzá!