1191. Bp. Alpár utca 12. [email protected] +36 20 313 99 48

Gyárilag előkevert habarccsal történik a minőségi térburkolás

Minőségi térburkolás habarccsal

Megfelelő állagú és összetételű anyag, valamint szakszerű kivitelezés nélkül elképzelhetetlen a minőségi térburkolás. Vásárlóink figyelmébe ajánljuk a C 30-as szilárdsági osztályú, gyárilag előkevert (javított), vízáteresztő, jó kitöltő képességű, de nem nedvszívó Baumit Térburkolati Ágyazó- és fugázó száraz habarcsot, melyet fel lehet használni a természetes- és műkövekből (térburkoló lapok és kövek), beton- és terméskövekből, klinkerből készült burkolatok ágyazó habarcsaként, illetve aljazat betonként, vagy szegélykövek ágyazására, térkő fugahézagok kitöltésére.

Mivel a Baumit Térburkolati Ágyazóhabarcs átengedi a nedvességet, ennek eredményeként elkerülhetőek a nedvességből eredő károk. A termék tulajdonságait tekintve a Baumit ágyazóhabarcs alkalmazása során ellenáll a a magasnyomású tisztításnak, a növényi gyökereknek, ezeken felül erős, tartós alap készíthető belőle, fagynak és sónak is ellenáll, végül de nem utolsósorban használatával minimálisra csökkenthető a repedésveszély.

 A következőket kell ellenőrizni a munka megkezdése előtt:

  •  A zúzottkőből vagy homokágyból készült alapfelület fagymentességét és annak szilárdságát.

 

  • Nem szabad bedolgozni az anyagot fagyott alapfelület vagy fagyveszély esetén, és ha nem kellő tömörségű az alap, akkor szükség esetén géppel kell tömöríteni.

 

  • A bedolgozás és a kötés ideje alatt a levegő, az anyag és az alapfelület hőmérséklete +5 °C fölötti tartományban legyen.

 

  • Vízáteresztőnek is kell lennie az alapnak, ne legyenek vízzáró rétegek az alapfelületen, illetve a szükséges lejtéssel érdemes rendelkeznie.

 

  • Fontos ügyelni a a burkolóelemek tisztaságára, épségére és ha meleg van, akkor nedvesíteni kell a burkolóköveket vízben.

Az alapfelülettől függ a habarcságy vastagsága vagyis drénbetonra vagy meglévő lejtbetonra elégséges a 3-6 cm-es vastagság, illetve a 6 cm vastagság alkalmazása javasolt vízáteresztő és kellően tömör alapfelület esetében.

Az ágyazó habarcshoz keverjük hozzá a szükséges mennyiségű tiszta, vezetékes vizet a kívánt állag ( konzisztencia ) eléréséhez. Silós kiszerelés esetén kb. 50-70 l/tonna, zsákos kiszerelés esetén kb. 2-2,8 l/zsák a szükséges víz mennyiség.

Mivel a Baumit Térburkolat Ágyazó habarcs egyik összetevője a transz cement, ez segít elkerülni  a gyakran előforduló só kirakódást.

Ha a festés Budapest területén történik, és a fugakitöltésre használjuk a terméket, abban az esetben az optimális állag elérése érdekében az iszapolás, kiöntés vagy földnedves kiöntés bedolgozási módszereket alkalmazzuk.