1191. Bp. Alpár utca 12. [email protected] +36 20 313 99 48

Jelenleg a leginkább energiatakarékos alternatívája

Alternatív led fényforrások

A lakástulajdonosok örömmel veszik, hogy a led világításnak azon felül, hogy környezetbarát tulajdonságokkal bír, emellett más előnyei is vannak. Ha lakberendezői szakértelemből kevesebb jutott valamelyik helyiségbe, akkor ez a fajta fényforrás képes ezeket életre kelteni, főleg ott, ahol a bútorok vagy a falszín megválasztása nem volt éppen a legmegfelelőbb, ám a felújításnak még nincs itt az ideje.

Képesek lehetünk olyan hatást elérni a led világítással, amit a helyiség berendezésével nem sikerült megvalósítanunk. Csakis rajtunk múlik, hogy a sok fajta dinamikus, színes vagy visszafogottabb stílusból, melyik lesz a nyerő választás, amellyel rásegíthetünk otthonunk hangulatosabbá tételéhez.

Kreativitásunkat felhasználva teljesen egyedi és sokoldalú fényhatásokat hozhatunk létre.

Például megvilágíthatjuk vele a legkülönlegesebb helyeket a lakásban beleértve a konyhapult alját, a sarokpolcokat, a falba süllyesztett polcot, a dísztárgyakat, az akváriumot, vagy akár a gardrób belsejét is.

Ezt nevezzük ún. Kiemelő fénynek, ami elsősorban nem a funkcionalitása miatt nyer jelentőséget ebben az esetben – habár a gardróbban előnyös is lehet, ha nem a sötétben akarunk tapogatózni-, leginkább esztétikai élményt jelent a lakók számára.

Amilyen stílusú otthonban lakunk, olyan lehet a helyiségek led világítása is pl. ha díszesebb lakásban lakunk, akkor a dekoratív stílus, ha pedig trendi a családi házunk, akkor a modernebb led fényforrás az ajánlott. Népszerű még a nyugtató hatású és letisztult stílusjegyeket magában hordozó led világítás is.

Az pedig már csak tényleg technikai részlet, hogy ezek az izzók rendkívül hosszú életűek, ezért idővel garantáltan megtérül az a befektetés, amely ekkor plusz kiadásnak tűnhet a hagyományos világítási eszközök megvásárlásához képest.

Nem véletlen az sem, hogy azok a lakberendezők, akiknek szívügyük a lakásfelújítás Budapesten, és a világítás megtervezésével foglalkoznak ez az egyik legfőbb, egyben legnagyobb kihívást is jelentő feladat, és egyesek ezért egész életüket a világítástechnika tervezésére áldozzák pozitív értelemben.

Ha végül sikerül azt elérni, hogy az adott helyiségben a természetes és mesterséges fény tökéletes egyensúlyban legyen, akkor kijelenthetjük, hogy a rászánt idő, energia és pénz jó befektetésnek bizonyult!