1191. Bp. Alpár utca 12. [email protected] +36 20 313 99 48

Lakásfelújítás spóroljunk okosan mivel spórolhatunk


Mivel tudunk spórolni a lakásfelújításnál?

Annak érdekében, hogy belsőleg megújítsuk otthonunkat érdemes előre megtervezni a lakásfelújítást és olyan költségkeretet kikalkulálni, melyet rá tudunk fordítani lakásunk felújítására. Szükség esetén bővítsük ki a kasszát vésztartalékkal, hozzávetőlegesen a költségkeretünk 5-10%-ával, amelyet elővehetünk, ha kell.

Az ingatlanpiac az elmúlt egy évben rekord méretű árnövekedést produkált, így azok, akik mostanában tervezik, a lakásvásárlást inkább gondolják át mire érdemes elkölteni hitelüket vagy megspórolt pénzüket. Ebben az esetben beszélhetünk már meglévő vagy újonnan vásárolt házról, lakásról és az ekkor felmerülő felújítás lehetőségéről.

Ha nem akarjuk a lakásunk felújítását mesteremberekre bízni, akik valljuk meg sokszor drágán és időigényesen végzik munkájukat, akkor saját képességeinket felhasználva, mi is képesek lehetünk a viszonylag jó állapotban lévő lakásunk vagy házunk átformálására saját ízlésünk szerint.

Adunk néhány tippet a spórolásra a ” sok kicsi sokra megy ” elv alapján:

Burkolás: az anyagköltségen úgy csökkenthetünk, hogy az internetet felhasználva több weboldal és üzlet ajánlatát is megnézve, ár/érték arányban a legelőnyösebb helyen vásároljuk meg a szükséges anyagokat. Miután megvásároltuk a szükséges alapanyagokat, mi magunk is lerakhatjuk a parkettát vagy kicsempézhetjük a fürdőszobát. Akinek egy kis segítségre van szüksége az elinduláshoz a webes felületeken számos videót tekinthet meg, cikket olvashat a burkolás technikáival kapcsolatban.

Tapétázás és festés:

ebben az esetben is az érvényesül, hogy a saját színválasztásunk szerint festhetjük le a szobafalainkat és mi ragaszthatunk fel mesefigurákat ábrázoló tapétát például a gyerekszobába. Minden csak attól függ, hogy mennyi időnk van a munkálatok kivitelezésére és mennyit szándékozunk spórolni a lakásfelújítás költségein.

Esetleg a színválasztás során figyelembe vehetjük a színpszichológiát, mely szerint például a zöld színű fal az egészséget, természetet szimbolizálja, és nyugtató hatású, de említhetjük a nappali kék falát is, amely az egyik legkedveltebb hideg szín és nyugtatólag hat az emberre, valamint elősegíti a koncentrálást és az intuitív képességeket is felszínre hozza.

Amint láthatják ez csupán néhány olyan hasznos tipp a sok-sok lehetőség közül, mellyel jelentősebb összegeket spórolhatunk meg a családi kasszánknak.