1191. Bp. Alpár utca 12. [email protected] +36 20 313 99 48

Melyik a legjobb ecset a szobafestéshez?

Szobafestéshez milyen ecsetet ajánlunk?

Ha ellátogatunk egy festékboltba vagy barkácsáruházba, akkor rengetek, fajtájú ecset közül válogathatunk. A festés Budapest szolgáltatás igénybevétele során a különböző felületeken más-más fajta ecseteket kell használni.

A sarkok festéséhez a legjobb, ha 4-5 cm szélességű ecseteket használunk és csak a szűk részeknél használunk nagyon vékony, 2-3 cm szélességű ecsetet. Sok ember van, aki a festéshez pipa ecsetet szeret használni, aminek tényleg sok előnye van. A következőkben, egy rövid összehasonlításban nézzük meg az előnyöket és a hátrányokat a szimpla ecset és pipa ecset között.

A pipa ecsetnek 3 nagy előnye van.

Az egyik, hogy a radiátorok és a szekrények mögötti nehezen elérhető helyeket is könnyen elérjük. A pipa ecsetet ezért is nevezik más néven „radiátor” ecsetnek. A másik lőnye, hogy a festék felkeveréséhez is kiválóan alkalmas. A harmadik és egyben az egyik legnagyobb előnye, hogy a hosszú nyelének köszönhetően kevesebbet kell hajolnunk az ecset festékbe való mártásánál, és a távolabbi helyek is könnyen elérhetőek vele.

A pipa ecset hátrányai, hogy két szín pontos elválasztásánál nehezebb szép egyenes csíkot húzni vele, és mivel a nyele hosszabb egy kicsit mind a többi ecsetnek ezért a festéket kicsit jobban csepegteti.

A szimpla ecsetnek 2 előnye van. Mondhatjuk, hogy ami az egyiknek a hátránya az a másiknak az előnye. A szimpla ecsetel két szín elválasztásánál pontosan lehet dolgozni és a rövid nyele miatt kevésbé csepegteti a festéket.

A hátrányai, hogy a szűk részekhez nehezen férünk hozzá vele, és a rövid nyele miatt többet kell hajolgatni.
Összegezve elmondható, hogy az a jó festő, akinél mind a két ecset van, és így az egyik kiegészíti a másikat.