1191. Bp. Alpár utca 12. [email protected] +36 20 313 99 48

Mi várható a lakásfelújítás kivitelezéseknél 2017-ben?

Mi lesz 2017-ben a lakásfelújítások terén?

A 2016-os év második felében tapasztalt lakás átalakítási trendek továbbgondolására alapozzuk előrejelzéseinket az alábbi cikkünkben, melyek szerint az energiatakarékosság és a hosszabb távra szóló lakásfelújítások fogják meghatározni a lakásfelújítások műszaki tartalmát.

Továbbra is fő szempont lesz elsősorban a fűtéskorszerűsítések, a korszerű fűtőberendezések beszerelése, és a nyílászárók felújítása valamint ezek cseréje. Másodsorban fontos része lesz a lakásfelújításoknak a víz, és az elektromos hálózat teljes felújítása.

A lakástulajdonosok részéről megnövekedett annak az igénye, hogy egyre magasabb minőségű, és kopásálló burkolatokat választanak. Az épületek fala olyan előkészítést igényel majd, hogy az előttünk álló években elbírjon még néhány tisztasági festést, és újra tapétázást.

Mi lesz meghatározó a lakásokban fellelhető berendezésekkel kapcsolatban ?

A hazai otthonokban továbbra is jelen lesz a lakberendezési stílusok diszkrét keveredése. A 25-45 év közötti korosztály lakásait megnézve a minimál, és a contemporary lesz majd a jellemző stílus irányzat.

Két éve vagyis 2015-ben a loft ugyan megjelent, de erre igazán alkalmas épület nem olyan sok található nálunk. Az év második felében számíthatunk inkább a loft utánzatok további elterjedésére. A nappali bútorait és a hálószobát tekintve a fehér és világosabb színek lesznek a meghatározóak. A konyhabútorok esetében előreláthatólag még egy ideig divatosak lesznek a magas fényű fehér konyhák, amelyeket konyhaszigetekkel kiegészítve készítenek az asztalosok lehetőség szerint.

A fürdőszobákban körbe a 210-240 cm-es magasságig, vagy a mennyezetig kivitelezett csempézés már nem lesz divatos. A konyhában, nappaliban, és az előszobákban található padlóburkolatokat megvizsgálva egyre jobban lecserélődik a padlócsempe a jó minőségű kopás és nedvességálló parkettára vagy laminált padlóra.

A lakások és családi házak megvilágítása terén továbbra is vezető szerep jut a led világításnak. A led szalagok trendivé válnak majd a led panelek, és a hagyományos foglalatoknál használható led fényforrások használata  mellett. A led szalagok alkalmazása történhet rejtett világításként, vagy a helyi konyhapult megvilágítására.

A falusi hangulatot a családi házakba varázsló kandalló építés nagyon népszerű lett az utóbbi években, és ez gyakori lesz az idén is. Ahol pedig a kéményes bekötés nem valósítható meg, ott majd az elektromos és a bioetanol kandallók beépítése lesz lehetséges.