1191. Bp. Alpár utca 12. [email protected] +36 20 313 99 48

Nem kell beleőrülni – lakásfelújítási, festés, aszfaltozás tippek profiktól!

Nem kell beleőrülni – lakásfelújítás, festés, aszfaltozás tippek profiktól egyszerűen!

Sokaknak okozhat gondot a lakásvásárlás, hiszen az ingatlanárak egyre inkább emelkednek. Egy új építésű lakást a mai árakon már csak nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak, mégis teljesen jogos igénye lehet akár a fiatal, akár az idősebb családoknak, hogy egy szép és biztonságos, felújított lakásban élhessenek. A lakásfelújítástól azonban sokan tartanak, hiszen úgy gondolják, hogy nem tudják vállalni azt a rengeteg tortúrát, amivel jár.

Sajnos, a lakásfelújítás, festés a profik tippjei segítségével sem spórolható meg, viszont lehetséges enyhíteni a lakásfelújítás okozta kellemetlenségeken, illetve a lakásfelújítás árak és festés árak  is mérsékelhetők akár Budapesten is.

Lássuk, hogyan lehetséges mégis végigcsinálni egyes lakásfelújítási feladatokat akár Budapesten is úgy, hogy az árakkal se szálljunk el és az idegsejtjeink se pusztuljanak el túlzott mértékben!

Festés

Kezdjük a festéssel, hiszen ez a legegyszerűbb és az egyik leggyorsabb lakásfelújítási lehetőség.

Ideális esetben a tisztasági festés akár évente is megtörténhet, de kétévente már minden lakásban ajánlatos elvégezni különösen akkor, ha például nagyvárosban akár Budapesten élünk, ahol fokozottan ki vagyunk téve a nagy forgalom okozta szennyezésnek.

Minél többen élnek egy háztartásban, annál több pára halmozódhat fel, ezért a lakás fokozott pára-terhelése esetén is oda kell figyelnünk a rendszeres festésre lehetőleg speciális, pára elleni festékkel és vakolattal.

Ügyeljünk arra is, hogy csakis a lakás falazatának megfelelő festéket használjunk – legalább ezzel kapcsolatosan mindig érdemes kikérni a szakértő tanácsát. A nem szakszerűen végzett festés és vakolás nem csak nagyon csúnya végeredményt hozhat létre, hanem később számos problémát okozhat.

A festés előtt mindenképpen célszerű egy lomtalanítást, selejtezést végezni, hiszen a kevesebb holmi nagyban meg fogja könnyíteni majd a bútorok, használati tárgyak festés elleni védelem céljából történő összepakolását.

Aszfaltozás

Aszfaltozásra szintén gyakran lehet szükség, különböző okokból, ezért az aszfaltozás is kiemelkedő helyet foglal el a lakásfelújítási feladatok között. Sokan azt gondolhatják, hogy egy járda-aszfaltozás egyszerű, ezért nem szükséges profi, hozzáértő szakemberek segítségét kérni hozzá.

Pedig számos gond adódhat a nem szakszerű aszfaltozásból, elég, ha csak arra gondolunk, hogy a megfelelő vízelvezetésre sajnos nagyon kevesen figyelnek oda, így egy rosszul sikerült aszfaltozás miatt akár vizesedési problémák is adódhatnak a lakásban.

Bonyolultabb aszfaltozási munkákhoz nem felesleges luxus akár előzetes statikai felmérést is kérni, de az mindenképpen ajánlatos, hogy csakis tapasztalt szakértőkkel, rutinos szakemberekkel végeztessük el a munkát – igyekezzünk kiszűrni a kóklereket és ha csak nem ez a szakmánk, amit hosszú évek óta végzünk, nem ajánlatos magunknak sem nekifogni.

A biztonságos, szép látványt nyújtó, esztétikus lakás nem álom, ha profikrabízzuk a lakásfelújítást.

Elsőre talán elrettentőnek tűnik szembesülni a lakásfelújítás árakkalaszfaltozás árakkal Budapesten, de hosszú távon mégis akár többszörösen megtérülő befektetést jelenthet a szakszerűen végzett lakásfelújítás, arról nem is beszélve, hogy a profin végzett munka nemcsak időt és költséget takarít meg nekünk, hanem az idegeinket is kíméli.