Térburkolás Budapest

A térburkolás hosszú időre szóló befektetés.


Fontos tudni, hogy a térkövezésnek, térburkolásnak vannak szabályai, melyeket be kell tartani az eredményes munka érdekében. A térburkolást gondos tervezést igényel. El kell döntenünk milyen terhelésnek lesz kitéve a térburkolat. Más-más kialakítás kell gyalogos, személyautó és kisteherautó forgalom alá. A térburkolás, térkövezés nagyon fontos része a megfelelő vízelvezetés, amiről gondoskodnunk kell. Ami szintén nagyon fontos az a megfelelő szegélykőválasztás, hiszen ez garantálja, hogy semmilyen irányba ne tudjon elmozdulni az elkészült burkolat.

1. Térkő burkolat

Gyalogos forgalom: 4-5 cm-es térkő
Gépkocsiforgalom: 6-7 cm vtg. térkő
Nagyobb teherautók alá: 8-10 cm térkő

2. Ágyazó réteg
3 - 5 cm vastag 0 - 4 sóder vagy 2 -4 murva tömörített murva

3. Alépítmény
Legalább 15 - 20 cm vastag változó szemcsenagyságú murvát javaslunk (és használunk). A teherhordó réteg vastagsága a várható terheléstől függ. A teherhordó réteget rétegenként tömörítjük.

4. Szegélykövet támasztó beton

5. Kerti szegély mindig a térkő vastagságának feléig lesüllyesztve

A térkővel egy nagy szilárdságú tartós felületű, természetes burkolatot kap. Erre a térburkolatra sem a magas nyári hőmérsékletek, sem a hideg téli fagyok nem gyakorolnak káros hatást. Nem reped el, nem deformálódik és csúszásmentes marad, ennek köszönhetően hosszú időn át dekoratív felületet biztosít Önnek.

Sokféle lehetőség van a színek és formák megválasztására, így bármilyen stílusú környezetbe könnyedén talál odaillő térkövet.

További előnyei a térburkolat, hogy rendkívül könnyen bontható szükség esetén. Majd visszarakható és régi formájában láthatjuk ismét.

A térkő burkolatok a mindennapi életben bárhol, bármikor alkalmazható. A viacolorozás színek és formák széles választékával teszi egyedivé közvetlen környezetünket.

Legutóbbi cikkek

Kültéri burkolatok: Mire érdemes odafigyelni a térkövezéskor ?

Kültéri burkolatok: Mire érdemes odafigyelni a térkövezéskor ?

A tél elmúltával, ahogy feléled a természet, eljön az ideje a kerti tevékenységeknek, felújításoknak. A különböző alakú, színű, és méretű térkövek elterjedésével egyre népszerűbbek lettek ezek a burkolatok a közterületeket is beleértve, a családi házak mellett.