+36 20 313 99 48 anildiakft@gmail.com

Hogyan tudunk jelentős összeget megspórolni egy lakás felújítása folyamán?

Lakás felújítása? Abból adódóan, hogy ha szeretnénk belsőleg teljesen felújítani az otthonunkat, akkor ajánlott lehet előzetesen megtervezni a lakásfelújítás folyamatát és olyan költséget kell megtervezni, amelyet ténylegesen rá is tudunk majd szánni a lakásunk felújításának a kivitelezésére.

Az ingatlanok piaca az elmúlt években rekord mérettel rendelkező árnövekedést jelentett, ezáltal azok, akik mostanság szeretnének lakást vásárolni, előbb inkább gondolják át mire ajánlott elkölteni hitelüket vagy az összespórolt takarékot. Ebben az helyzetben lehet szó már meglévő vagy nemrég megvásárolt házról, lakásról és az ekkor felmerülő felújítás folyamatáról.

Ha nem szeretnénk a lakásunk felújítását a legdrágább szakemberekre bízni, akik mind tudjuk, hogy sokszor nagyon drága árak mellett és időigényesen végzik a munkát, akkor saját képességeinket kihasználni, akár mi magunk is képesek lehetünk a viszonylag megfelelő állapotban lévő lakásunk vagy házunk felújítására, saját ízlésünk alapján.

Szeretnénk most néhány tippet adni a spórolásra!

A burkolás folyamata: Az anyagköltségen annak mentén lehetünk képesek csökkenteni, hogy az internetet alkalmazva több weboldal és üzlet ajánlatát is áttekintve, ár érték arányban a legoptimálisabb helyen fogjuk megvásárolni az elengedhetetlen anyagokat. Majd ha már megvettük a kellő alapanyagokat, saját magunk is le helyezhetjük majd a parkettát vagy kicsempézhetjük a fürdőszobát. Ha esetleg egy kis segítségre lenne szükség az elindulás során akkor az interneten rengeteg videót találhat meg, vagy cikket is olvashat a burkolással kapcsolatban!

A festés folyamata a lakás felújítása során

festés során is az érvényesül, hogy a saját színválasztásunk alapján festhetjük le a szobafalainkat és ma magunk ragaszthatunk fel bármit ábrázoló tapétákat, mondjuk egy gyerekszobába. Minden csupán attól függ, hogy mennyi idővel rendelkezünk a munkálatok elvégzésére és mennyit szeretnénk spórolni a lakásfelújítás Budapest költségein.

Továbbá, akár a színválasztás folyamán szem előtt tarthatjuk a színpszichológiát, amely alapján mondjuk a zöld színű fal az egészséget, természetet jelent, és nyugtató hatással rendelkezik, de lehet akár a nappali kék falú is, amely az egyik legkedveltebb hideg szín és nyugtató hatással bír az emberre, továbbá segíti a koncentrálást és az intuitív képességeket is elő hozza!

Amint olvashatjuk, ez csak pár darab olyan hasznos tanács a számtalan lehetőség között, amellyel elég sok költséget spórolhatunk meg a kiadásainkat tekintve.

Ha magunktól nem megy .. milyen egy profi szobafestő?

Az összes szobafestő szakember egy kicsit másféle módszer alapján és igényekkel tevékenykedik, azonban a profi szakemberek mind remekül ismerik és elsajátítják a tökéletes szobafestés titkait, csapatunk pedig most összegyűjtöttünk Önnek pár ilyen titkot, a profi szakembereinktől!

Először is lényeges, hogy megfelelő csiszolást végezzenek el a hibák eltüntetése végett. A festés kivitelezését csak egy tökéletesen sima felülettel lehetséges kezdeni abból adódóan, hogy egy tökéletesen festett fal vagy fafelületet várjon minket az eredményképpen. Ebből a szempontból sokkal inkább lenne helyes akár csiszolónak hívni a festőket, hiszen a festők hatalmas hányada lényegesen több időt fektet a csiszolásra, mint magára a festés kivitelezésére.

Valamint lényeges, hogy az összes helyzetben alkalmazzon színezett alapozót! A profi festés Budapest szakemberek mielőtt megkezdik a fal festését, kiglettelik a lyukak és a repedések területeit. És ha ezt követően közvetlenül erre helyeznék fel a festéket, a glett a javítások folyamán magába szívná a festék nedvességét.

Ebből adódóan a festék ezen területeken elveszítené a fényét, és matt lenne. Sajnálatos módon elég feltűnő lehetne, hogy teljesen máshogy nézne ki, mint a fal többi terütén. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, a profi szakemberek alapozót alkalmaznak a falon festést megelőzően.