+36 20 313 99 48 anildiakft@gmail.com

Hogyan zajlik a professzionális aszfaltozás cégünkkel?

A professzionális aszfaltozás kivitelezése előtt, először is az aszfaltokat alapesetben kettő nagyobb kategóriába tudjuk sorolni. A legnépszerűbb, az úgynevezett hengerelt aszfalt, amelyet kézi vagy gépi aszfaltozás folyamatával tudjuk bedolgozni. Különböző szemcsenagysággal bíró hengerelt aszfaltból tudjuk létrehozni az utakat, az autópályákat és egyre több esetben már a járdákat is. Az egyik leglényegesebb előnyei közé sorolható az öntött aszfalttal ellentétben, hogy gyorsan és gazdaságosan tudjuk beépíteni. Emellett pedig nem lágyul a napsütés hatására.

A hengerelt aszfalt típus egyre népszerűbb már manapság, telephelyek aszfaltozása érdekében, akár sportpálya, iskola udvar aszfaltozására is tökéletesen használható, csodálatos burkolatokat tudunk kivitelezni a segítségével.

Mi mindent fontos még tudni az aszfaltról?

Hazánkban az aszfalt bitumen kötőanyaggal rendelkezik, természetes és mesterséges adalékanyagokat, kőzúzalékot, homokot, emellett pedig még mészkőlisztet is tartalmaz, mint építőanyag. Az aszfaltot a legtöbbször közutak hajlékony és félig merev pályaszerkezetének megépítéséhez, valamint a talajvizek ellen szolgáló védelemre, védőrétegkén alkalmazzák az építőipar területein belül.

A bitumen a kőolaj lepárlása folyamán visszanyert, sötét színnel ellátott szénhidrogénelegy. Kisebb mennyiség során természetes állapotban is felfedezhető, ilyen helyzetekben, a legtöbbször bányászott anyakőzetből a bitument kioldják vagy kiolvasztják. Az aszfaltozás számára optimális bitumenek remek bevonó képességgel rendelkeznek, a hőmérsékleti szélsőségeknek makulátlanul ellenállnak és lassú idő alatt öregednek

Az előállítás szempontját megfigyelve megkülönböztetünk a meleg eljárással, a félig meleg eljárással, továbbá a hideg eljárással kivitelezett bitument. A meleg eljárás segítségével kivitelezett úti bitument alkalmazásakor magas hőmérsékletre kell majd felhevíteni.

A félig meleg eljárás folyamán a bitument olajos hígítással párhuzamosan, alacsonyabb hőmérséklet folyamán kivitelezik, ezt hívjuk olajjal hígított bitumennek. A melegítés mentes, hideg eljárás folyamán a bitument emulgeáló szer alkalmazásával vízzel keverik, emulziót hoznak létre. Rengeteg helyszínen is felfedezhető, mint aszfalt kötőanyag.

Hogyan kerüljük el a megbízhatatlan aszfaltozó cégeket?

Cégünk aszfaltozás Budapest és festés, lakásfelújítás, térkövezés folyamatokat is végez az ország bármely szegletében, mennyiségtől függetlenül! Cégünk céljai az alapján fogalmazódtak meg, hogy az elsődleges célkitűzésünk nem a gyorsan szerzett legmaximálisabb profit megkeresése. Hanem hogy minél több elégedett ügyfelet tudhassunk a referenciáink között, természetesen a legjobb kivitelezési minőséget is szemünk előtt tartva.

Az aszfaltozó cégeket szem előtt tartva ez a szempont hosszútávon minden esetben megtérül, hiszen ennek köszönhetően bátran merjük majd ajánlani az általunk kivitelezett aszfaltozási folyamatokat referenciaként. Valamint bízunk abban, hogy partnereink a jövőben is mellettünk döntenek majd.