+36 20 313 99 48 anildiakft@gmail.com

Lakások felújítása – lépésről lépésre!

Évek óta ott toporog a fejében lakások felújítása? Rengeteg úgy gondolják, hogy egy lakásfelújítás Budapesten minden helyzetben óriási kiadásokkal jár együtt, de fontos tudni, hogy nem mindig lesz feltétlenül drága mulatság. Fontos okosan csinálni! Egy lakásfelújítás során rengeteg kérdés merülhet fel bennünk. Például, hogy hogyan és mennyire alkalmazkodunk a jelenlegi trendekhez, vagy, hogy milyen összeget szeretnénk ráfordítani a projektre. Most segítünk Önnek pár tippel és ötlettel ezeken eligazodni.

TEREK ÁTRENDEZÉSE

A fal mozgatása során a leglényegesebb irányadó pont, amely alapján érdemes gondolkodni az az életmódunk, amely kijelöli a helyiségek funkcióját, a fővezetékek, a tartószerkezeti falak és a homlokzaton található nyílászárók elhelyezkedése. Ha ezeket pontosan betudjuk határolni, akkor máris belekezdhetünk a falak mozgatásába a lakásfelújítás során.
Napjainkban trendi megoldásnak számít a konyhás nappali, az az amikor egy téren belül található meg a konyha és a nappali. Amíg régebben a főzés egy kötelező, létszükségleti tevékenység volt, napjainkra már közös élményként tekintünk rá. Ha azonban mégis gondot vagy kellemetlenséget okoznának a főzés közben keletkező szagok, akkor azt ajánljuk, hogy maradj inkább a hagyományos megoldásnál és ne bajlódj a falak átrendezésével, lebontásával.

A FESTÉS FOLYAMATA LAKÁSOK FELÚJÍTÁSA SORÁN

lakásfelújítás során a szobafestés folyamata jár gyakorlatilag a lehető legalacsonyabb anyagi ráfordítással, azonban nagyon látványos és szembetűnő változásokat és eredményeket lehet vele elérni. Itt ajánlott merészebbnek lenni mind a színekkel, és mind a mintákkal kapcsolatban. A mi tippünk, hogy a festés segítségével emeld ki az egyik faladat élénk színnel. Valamint szépen mutat ha kombinálod  a pasztell árnyalatokat valami erőteljessel, például a szürkét a türkizzel. Manapság már elterjedt eszköz a falmatrica is, amellyel meg tudod spórolni magadnak a festés folyamatát. A geometrikus vagy a természetből származó minták mind divatosak napjainkban, a gyerekek is nagyon örülni fognak egy ilyen kivitelezésnek a szobájukban. Profi festés Budapest területén velünk! Biztos lehet abban, hogy szobafestő szakembereink egyedi megoldást álmodnak meg falaidra.

A HÁLÓSZOBA FONTOSSÁGA

Életünk részének hatalmas hányadát alvással és pihenéssel töltjük, ezért fontos oda figyelni a hálószobánk praktikus berendezésére, de nem szabad elfelejtenünk az aktuális trend szerinti kialakítást sem, ugyanis a megfelelő hálószoba környezete fogja hozzásegíteni a nyugodt alvásunkhoz, továbbá a kipihent ébredéshez. Jelenleg a föld színei, a zöld és a barna árnyalatok a legnépszerűbb árnyalatok a hálószoba területén. Ezek mellett egyre gyakrabban megtalálható a szürke néhány árnyalata, de továbbá is népszerű a klasszikus fehér is. A hálószoba leglényegesebb és központi eleme az ágy, de a kiválasztás során elsősorban, fő szerepet a matrac és a párna kap. Fontos a megfelelő választás érdekében, az üzletben dolgozó, hozzá értő szakember segítségét kérni, hiszen ezek hatással lesznek a későbbiekben az egészségünkre és kedvünkre is. De lényeges az ágy szépsége is. Napjainkban a francia ágy fa kereteit leváltották a műbőr, bőr és bársony ágytámlák, amelyek akár még elegánsabbak lehetnek gombokkal, vagy bársony borítások használatával. Még csinosabbá tehetjük ágyunkat, ha színes díszpárnákat helyezünk el rajta. Nyugodtan merjünk játszani a színekkel, a mintákkal és a méretekkel.

A HÁZ KÜLSEJE – TÉRKÖVEZÉS VAGY ASZFALTOZÁS?

A lakásfelújítás folyamatai közé nyugodtan sorolható a ház külseje, ezalatt gondolva akár a térkövezés vagy az aszfaltozás folyamataira. Az aszfaltozás során használt anyag, maga az aszfalt egy elég olcsó alapanyagnak számít, egyenletesen terül el és egybefüggő felületet hoz létre. Továbbá az aszfaltozás a megfelelő szakemberek által roppant gyorsan és egyszerűen kivitelezhető! A megszilárdulás után az út azonnal használható lesz, és ideálissá válik bármilyen jármű részére. Abban az esetben ha az aszfaltozás Budapest szolgáltatásunk mellett dönt, számolnia kell azzal, hogy az időjárás és a hőmérséklet változásaira az aszfalt nem reagál jól, hatalmas nyári melegben felpuhul, nagy téli fagyban pedig megrepedhet! A térkövezés könnyen javítható, a bontása után újra felhasználható, és lényegesen változatosabb, szebb felületet eredményezhet, mint az aszfaltozás. A térkövezés és térburkolás apró hátrányaként az hozható fel, hogy zajosabb a rajta való közlekedés, azonban remekül ellenáll a fagyok romboló hatásának, képes a hatékony csapadék elvezetésére, nem melegszik annyira fel, mint az aszfalt, környezetbarát és természetes anyagokból jön létre!

 

Keressen minket bátran bizalommal a lakásfelújítás, festés és aszfaltozás folyamataival kapcsolatosan is Budapest egész területén, költséghatékony árak mellett!